FA optužio Vardyja za nedolično ponašanje, slijedi kazna!
Foto: EPA

Dvije ili tri utakmice suspenzije?

FA optužio Vardyja za nedolično ponašanje, slijedi kazna!

Fudbalski savez Engleske (FA) se danas zvanično oglasio povodom jučerašnjeg ispada Jamieja Vardyja na utakmici protiv West Hama na King Poweru.

Sjajni napadač Lisica je u 56. minuti zaradio drugi žuti karton nakon pada u šesnaestercu, kojeg je sudac Jon Moss okarakterisao kao simuliranje. Moss je isključio Vardyja, nakon čega je engleski reprezentativac burno reagovao, uperio prst u njega i verbalno ga napao.

Dan nakon utakmice, na stranici FA izašla je zvanična obavijest da se Vardy optužuje za nedolično ponašanje, kao i to da će kažnjen biti i Leicester i to zbog ponašanja fudbalera ovog kluba nakon što je u 83. minuti dosuđen sporan jedanaesterac za West Ham.

U bliskoj prošlosti, incident sličan Vardyjevom napravio je Diego Costa, koji je tada od strane Saveza kažnjen sa dvije utakmice suspenzije i 20 hiljada funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

FA još uvijek nije donio odluku o tome koliko će utakmica propustiti Jamie Vardy, ali je sigurno da ga čekaju minimalno dvije utakmice suspenzije. Neki britanski mediji pišu da bi napadač Leicestera mogao propustiti čak tri naredne utakmice svog kluba, koji se bori za historijsko osvajanje titule prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi