FA Roseu poništio crveni karton, do lopte stigao prije Džeke

Nakon pregleda video snimka

FA Roseu poništio crveni karton, do lopte stigao prije Džeke

Odjel FS Engleske (FA) zadužen za sudijska pitanja poništio je crveni karton fudbaleru Tottenhama Dannyju Roseu koji je ovaj fudbaler zaradio nakon starta nad bh. reprezentativcem Edin Džekom. 

Glavni sudija susreta između Spursa i Građana Andre Marriner je fudbaleru Tottenhama pokazao put u svlačionicu u 50. minuti utakmice, ali ne samo to, već je pokazao i na bijelu tačku, sa koje je City stigao do vodstva od 2:0. 

Nakon što je FA pregledao video snimak sporne situacije, o kojoj je dan poslije brujala engleska štampa, utvrđeno je da je Rose ipak stigao prije do lopte nego što je oborio bh. napadača u redovima Manchester Cityja. 

Shodno ovoj odluci FA fudbaler Tottenhama će već danas biti u konkurenciji za duel koji njegov tim igra protiv Hulla. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti