Fabianski junak Arsenala: Topnici penalima do finala FA Kupa
Foto: EPA

Arsenal igra u finalu

Fabianski junak Arsenala: Topnici penalima do finala FA Kupa

Midhat Šljivak

Fudbaleri Arsenala plasirali su se u finale FA Kupa nakon što su danas na Wembleyu savladali Wigan nakon penala s 4:2 (1:1).

Sanogo je prvi prijetio golu Wigana nakon pet minuta igre, ali je Scott Carson odbranio njegov udarac.  Arsenal je imao više loptu u svom posjedu, no fudbaleri Wigana su dobro pokrivali prostor, pa izabranici Arsenea Wengera nisu imali puno prostora za stvaranje šansi.

Igrala se 26. minuta kada su Topnici ponov zaprijetili. Cazorla je ovaj put šutirao, a ponovo je Carson dobro odbranio. Imao je Arsenal još nekoliko pokušaja, a Wigan se probudio tek u finišu prvog dijela, kada su preko McManamana zaprijetili. Fabianski je, međutim, dobro reagovao i bez većih problema je zaustavio njegov šut.

Sanogo je u 42. minuti ponovo imao odličnu šansu. Carson je ovog puta sjajno zatvorio prostor, te je zaustavio šut napadača tima s Emiratesa. Na poluvrijeme se otišlo bez golova 0:0.

Wigan se dobro branio, a u 63. minuti su došli i do vodstva. Mertesacker je skrivio penal, a precizan izvođač za prednost Wigana od 1:0 je Jordi Gomez.

Nakon primljenog gola Arsenal je krenuo po brzo izjednačenje. Stvarali su prilike, ali je Carson bio nesavladiv. Sagna je u 81. minuti pogodio stativu, da bi potom Carson fantastično odbranio udarac Gibbsa. 

Ipak, u 82. minuti je Arsenal stigao do izjednačenja. Per Mertesacker se iskupio za skrivljen penal, te je pogodio za 1:1, što je bio rezultat nakon regularnih 90 minuta igre.

Produžeci su donijeli još dosta uzbuđenja. Carson je spašavao Wigan nakon još jedne šanse Sanoga, da bi zatim mladi napadač šutirao preko gola. Zatim je Oxlade-Chembrlain pogodio prečku, a Wigan je na drugoj strani mogao do gola preko Collisona, no njegov šut je bio neprecizan. 

Nako dodatnih 30 minuta je i dalje bilo 1:1, te se pristupilo izvođenju penala. Fabianski je odbranio prva dva penala, da bi Arsenalovi igrači bili precizni. Cazorla je izveo odlučujući penal za plasman Arsenala u finale.

Polufinale FA Kupa:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wigan - Arsenal 1:1 (2:4)


Highlights & All Goals ~ Wigan vs Arsenal 1-1... by chichared18023

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.