Fabio Grosso ne može da govori nakon što je pogođen u glavu!

Fabio Grosso ne može da govori nakon što je pogođen u glavu!

E. Škorić

Veliki francuski derbi između Marseillea i Lyona trebao je biti odigran u nedjelju navečer od 20:45 sati, ali je otkazan nakon žestokog napada domaćih navijača na autobus gostiju.

Autobus Lyona je prilikom dolaska na stadion Veledrome napadnut, a na kraju je teško stradao trener Lavova Fabio Grosso.

Bivšeg reprezentativca Italije pogodili su kamenom u glavu, pa su ga morali ušivati. Na društvenim mrežama je niz fotografija na kojima se vidi kako je sav krvav.

Osim Grossa povrede je zadobio i njegov pomoćnik Raffaele Lango koji je takođe dobio udarac u glavu, dok se na povrede žalilo i nekoliko igrača. U međuvremenu je kamenovan i autobus sa gostujućim navijačima koji su se našli na putu za Veledrome.

Navijači Marseillea smatraju se najkrvoločnijom grupom ne samo u Francuskoj nego i u Evropi, a nažalost posljednjih godina svjedoci smo brojnih nereda na francuskim stadionima.

Oglasi

Grosso je dobio hitnu medicinsku pomoć odmah nakon što je trener stigao na parking stadiona. Međutim, u ovom trenutku bivši defanzivac ne može da komunicira, što je znak da je zadobio tešku kontuziju.

“Situacija je veoma emotivna, vidio sam kako mu lice krvari. I sigurno nisu samo fragmenti, mora da je bio jak udar. Ne može čak ni da govori. Još uvijek ima posjekotine na licu, a komadi stakla su bili posvuda. Veoma sam nervozan! Ja, igrači i trener pripremili smo se za večeras i svi su htjeli da uživaju u utakmici", rekao je šef Lyona John Textor, prenosi L'Equipe.

Vodstvo Ligue 1 odmah je otkazalo utakmicu i postavlja se pitanje kada će ona biti odigrana, a Marseille bi svakako trebao da bude žestoko kažnjen bez obzira što se sve dešavalo pred stadionom.

Postojala je debata o tome ko želi da se utakmica odgodi, a Textor je rekao da je njegova ekipa spremna za igru ​​i da su sudije i liga odlučili da je prekinu. Međutim, sudija Francois Letexier je to osporio, rekavši za francusku TV: "Lyon je odlučio da ne učestvuje u utakmici. Igrači su bili u šoku. Lyon nije želio da igra."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lyon je jedini tim koji je još uvijek bez pobjede u ligi. Zamjena Laurent Blanca Grossoom na mjestu trenera u septembru nije se isplatila Lyonu, koji je na posljednjem mjestu.

S druge strane, Marseilleu također ne ide najbolje, pa je nedavno doveden za trenera legendarni Gennaro Gattuso.

Top Komentari

King_Kenny
...treba ove divljake izbaciti u 3. ligu i spucati im 50 domacih utakmica bez prisustva navijaca...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi