Fabregas: Arsenalu treba neko poput Drogbe

Fabregas: Arsenalu treba neko poput Drogbe

Edmir Škorić

Cesc Fabregas, reprezentativac Španije i član londonskog Arsenala, u Didieru Drogbi vidi idealno rješenje za napad Topnika.

Arsenal je u velikim problemima u ofanzivnom dijelu, budući da je Robin van Perise povrijeđen na pet mjeseci, dok je klbu ljetos prodao Adebayora. Stoga, Arsene Wenger pod svaku cijenu u zimskom prelaznom roku mora pronaći adekvatnu zamjenu.

Španac Cesc Fabregas idealno rješenje vidi u Drogbi, napadaču Chelsea. Topnici su, podsjetimo, nedavno sa visokih 3:0 poraženi od Manchester Cityja u Carling Cupu, ali Fabregas zna pravi razlog.

"U utakmici sa Manchester Cityjem mi smo imali puni posjed lopte, ali zaista nimo imali nikoga iza njihove odbrane, osim Carlosa Vele. Imamo dosta sličnih igrača koji vole loptu u svojim nogama, no ponekada vam je potreban drugačiji način igranja", kazao je Fabregas, koji u Drogbi vidi idealnog napadača.

"Recimo, Chelsea vidim kao prosječnu momčad, ali sa najboljim svjetskim napadačem. Takva momčad koja ima najboljeg napadača na svijetu, uvijek može nešto napraviti i upravo Didier Drogba čini tu razliku".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.