Fačić: Šegrt je čarobnjak, čovjek kojeg svi vole

Mladi nogometaš Zvijezde poručuje

Fačić: Šegrt je čarobnjak, čovjek kojeg svi vole

Edmir Škorić

Nogometaši Zvijezde, iscrpljeni zbog utakmice četvrtfinala Kupa BiH na Otoci, u subotu dočekuju Čelik.

Za saniranje eventualnih povreda i za odmor vremena jednostavno nema. Susret s Čelikom je jedan od najbitnijih za Zvijezdu i možda vrijeme da se izađe iz manje rezultatske krize. 

Izabranici trenera Petera Šegrta nisu uspjeli da osvoje niti jedan bod u prvenstvenim duelima sa Sarajevom i Travnikom, poraženi su s 4:3 od Olimpica, pa su se oprostili i od Kupa. Dakle, sada se svim silama kreće u borbu za o(p)stanak.

“iskustvo je presudilo na Otoci. Imamo jako mladu i perspektivnu ekipu. Mislim da nam je trebalo malo više sreće, ali šta je tu je. Bili smo blizu, šteta…”, kazao je Eldin Fačić, mladi igrač Zvijezde, za SportSport.ba.

Upravo je Fačić bio strijelac vodećeg gola na Otoci. Od njega se na Banja Ilidži puno očekuje iako njegove godine tek dolaze.

“Drago mi je zbog golova, pogotovo zbog onog u prvoj utakmici pred našim navijačima. Igram za ovaj klub otkad znam za sebe. Zvijezda je moj drugi dom. Nadam se da ću steći još dodatnog iskustva i da ću biti još bolji u narednim utakmicama”.

Crveno-bijeli se ponovo bore za ostanak. Proteklih sezona su se “izvukli”, a ove će biti jako, jako teško.

“Imamo težak raspored. Igramo protiv jakih i daleko iskusnijih ekipa. Vjerujem u ovu ekipu i smatram da nam je utakmica protiv Čelika odlučujuća. Nećemo lako do pobjede, Čelik ima sjajnu ekipu, ali borit ćemo se do zadnje minute”.

Petar Šegrt je omiljena osoba u Gradačcu. Ovaj karizmatični trener uvukao se u srca Gradačačana.

“Neizmjerno poštujem Šegrta i divim mu se. Uspio nas je za kratko vrijeme dignuti s dna. Primijetio sam da ga ljudi cijene i prepoznavaju svugdje, a ne samo u Gradačcu. Ponekad kažem da je on ‘čarobnjak’. Bez obzira na sve, uvijek će biti moj idol”.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Baš kao i svaki mladi igrač, Fačić ima svoje snove i ciljeve. 

“Mlad sam igrač. Treniram da bih postao bolji i naravno da planiram ići tamo gdje mi je bolje i gdje ću pokazati svoje kvalitete, ali i stjecati nova iskustva i nove prijatelje. Želio bih da ispunim svoj san iz djetinjstva i zaigram za svoju zemlju. Život će mi biti ispunjen kada istrčim na teren u dresu Bosne i Hercegovine”.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.