Najbogatiji nogometaš na svijetu je danas našao novi klub: Zadužio broj 11, od njega puno očekuju

Faiq Bolkiah ima novu šansu

Najbogatiji nogometaš na svijetu je danas našao novi klub: Zadužio broj 11, od njega puno očekuju

Edmir Škorić

Faiq Bolkiah je najbogatiji nogometaš na svijetu, što ne čudi s obzirom da se radi o sinu princa Bruneja.

Faiq je "težak" oko 20 milijardi, ali unatoč tome je nedavno raskinuo ugovor s portugalskim Maritimom, no nekoliko dana kasnije već ima novi klub.

Poptisao je za Chonburi FC u 1. ligi Tajlanda, a igrač je ubrzo krenuo s radom s novim timom. U klubu su oduševljeni što im se pridružuje 23-godišnjak, ali su zapazili jednu činjenicu:

"Uzbudljivo je što je potpisao s nama, sada svi mediji u svijetu objavljuju vijest o tome. On je najbogatiji nogometaš na svijetu", rekao je menadžer tajlandske ekipe Sasita Singtothonga.

Ipak, on dodaje da bi takve stvari trebalo zanemariti, te da fokus bude isključivo na terenu gdje bi Bolkiah trebao da napravi razliku na utakmicama tajlandskog šampionata.

Bolkiah je ranije bio član Leicester Cityja, ali kako mu je Premiership bio prekrupan zalogaj odlučio se za Maritimo, ali je i tu precijenio svoje mogućnosti.

Oglasi

Najveći uspjeh u Maritimu je doživio prošle sezone kada je sjedio na klupi protiv Sportinga iz Lisabona.

Inače, rođen je u Los Angelesu, a njegov otac Jefri je najmlađi bratić sultana Hassanala Bolkiaha, zbog čega danas i nosi epitet najbogatijeg igrača na svijetu.

"Brz sam igrač koji voli da kreira stvari na terenu. Igram na krilnoj poziciji i ofanzivnom veznom. Volim direktnu igru i postizanje golova", kazao je svojevremeno o sebi.

No, iako on tvrdi da je opasan za rivale, na terenu mu baš i ne ide, ali Tajland je njegova nova šansa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi