Novac ipak ne kupuje sve: Najbogatiji fudbaler na svijetu danas doživio poniženje

Primio je lošu vijest

Novac ipak ne kupuje sve: Najbogatiji fudbaler na svijetu danas doživio poniženje

Admin Čaušević

Najbogatiji fudbaler na svijetu je poznat samo po količini novca, a sigurno ne po svojim izdanjima na terenu.

Faiq Bolkiah je ''težak'' 20-ak milijardi, radi se o sinu princa Bruneja i obzirom na bogatstvo njegove porodice smatra se najbogatijim igračem na svijetu.

Međutim, Bolkiah je pravi primjer da novac nije sve na svijetu te da se ponekad uspjeh i slava jednostavno ne mogu kupiti.

On je u Maritimo stigao prije godinu i pol, a danas je portugalski klub s njim raskinuo ugovor bez da mu nije dao ni minut u takmičaskim mečevima.

Bolkiah je ranije bio član Leicester Cityja, ali kako mu je Premiership bio prekrupan zalogaj odlučio se za Maritimo, ali je i tu precijenio svoje mogućnosti.

Oglasi

Najveći uspjeh u Maritimu je doživio prošle sezone kada je sjedio na klupi protiv Sportinga iz Lisabona.

Interesantno da je ove sezone prebačen u Maritimo B kako bi imao kakvu-takvu minutažu, ali ni tu se nije proslavio.

Ovaj 23-godišnjak rođen u Los Angelesu je za sebe u prošlosti govorio da je brz igrač i da voli igrati direktnu igru. Njegov otac je princ Jefri Bolkiah i bratić sultana Hassanala Bolkiaha.

Počeo je treniranjem u Engleskoj, a bio je i u omladinskim selekcijama Arsenala, Stoke Cityja i Chelseaja, prije nego što se 2016. godine priključio Leicester Cityju.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

"Brz sam igrač koji voli da kreira stvari na terenu. Igram na krilnoj poziciji i ofanzivnom veznom. Volim direktnu igru i postizanje golova", kazao je svojevremeno o sebi.

I dok na terenu ne pokazuje ništa, u nekoliko navrata se našao u centru pažnje zbog ekscentričnog načina života jer kao kućnog ljubimca ima tigra, a jednom je uspio potrošiti 35 miliona za mjesec dana.

Top Komentari

Maestro
Vi kvazinovinari možete da mu podudlate ništa više...
1 0
Blibra
"Najveći uspjeh u Maritimu je doživio prošle sezone kada je sjedio na klupi protiv Sportinga iz Lisabona." Koji racku vi pisete haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi