Fajić: Čast mi je igrati u velikom klubu kakav je Maribor

Novi igrač Maribora za SportSport.ba

Fajić: Čast mi je igrati u velikom klubu kakav je Maribor

A. Haznadarević

Bh. internacionalac Nusmir Fajić, novi je igrač slovenskog Maribora, a prve impresije o novom klubu i kako je do transfera uopšte došlo, otkrio je u razgovoru za SportSport.ba.

Fajićeve fenomenalne partije u dresu Mure nisu prošle neopaženo, pa je 25 pogodaka u 49 nastupa bila sasvim dobra preporuka najboljem slovenačkom klubu da poželi bivšeg igrača Zvijezde, prijedorskog Rudara i Travnika u svojim redovima.

 

Odakle odjednom u Mariboru ili pak nije odjednom, odnosno da li se duže pregovara?

 

"Već duže vremena se govori o tome i konačno je sve dogovoreno i potpisano."

 

Maribor je stepenica više, kakva su vaša očekivanja, sigurno ne mislite igrati prolaznu ulogu u Mariboru?

 

"Maribor je veliki klub i sigurno mi je čast igrati u takvom klubu. Nadam se da ću svojim golovima i dobrim igrama pomoći klubu u ostvarivanju što boljih rezltata."

 

Za pozciju u napadu će se biti teško izboriti, vjerujete li u sebe?

 

"Sigurno da je konkurencija jaka i dobra, ali ja vjerujem u sebe i nadam se da ću izboriti mjesto u prvih jedanaest."

 

Kakva su očekivanja od ove sezone, odnosno sa koliko golova bi bili zadovoljni u dresu Maribora do kraja sezone?

 

"Očekivanja u Mariboru su uvijek ista, dupla kruna je cilj kluba, a kasnije i ulazak u Ligu prvaka ili Evropsku ligu. Što se tiće pogodaka, nadam se da će ih biti što više." 

 

Za kraj, možete li malo uporediti lige, našu i slovensku, ali onako iskreno?

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

 

"Lige su izjednačene po mom mišljenju, ali druge stvari su puno bolje sređene u Sloveniji. Na prvom mjestu suđenje, pa ostale stvari", zaključio je bh. internacionalac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.