Fajić: Odlično sam se uklopio

Nusmir Fajić, novi napadač Mure iz Murske Sobote

Fajić: Odlično sam se uklopio

Nusmir Fajić, drugi strijelac Premijer lige, napustio je Travnik i prešao u redove slovenskog prvoligaša Mure iz Murske Sobote. Nekadašnji napadač Vezira u razgovoru za naš portal ističe da je zadovoljan transferom u Sloveniju.

Fajić je završuo prošlu sezonu sa 14 premijerligaških golova, a u tri pripremne utakmice u dresu Mure već je pet puta tresao protivničke Mreže. Spominjao se kao moguće pojačanje Željezničara, bio je blizu i prelaska u Zagreb, ali je na kraju 24-godišnji napadač prešao u Sloveniju.

"Super mi je ovdje. Zdovoljan sam trabsferom u Muru. Ekipa je mlada i dečki su me odlično prihvatili. Imaju dobre uslove za rad. Nadam se da ću opravdati epitet najvećeg pojačanja kluba", rekao je Fajić za SportSport.ba, dodavši:

"Postigao sam već pet golova. Odlično sam se uklopio. Nadam se da ću nastaviti sa postizanjem golova. U prijateljskim utakmicama ne igra se punom snagom, pa ne mogu vidjeti da li ima razlike između našeg i slovenskog prvenstva. Sviđa mi se što se igra čisto, bez puno grubih startova i brže se igra nego u Premijer ligi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti