Fajić srušio Olimpiju

Dva gola nekadašnjeg napadača Travnika

Fajić srušio Olimpiju

A. Beganović

U okviru 8. kola fudbalskog prvenstva Slovenije Mura je na svom terenu napravila iznenađenje. Naime, fudbaleri Mure su sa 4:2 savladali favoriziranu Olimpiju, a najzaslužniji za ovu iznenađujuću pobjedu bio je nekadašnji napadač Travnika, Nusmir Fajić, koji je postigao dva gola.

Sve do 30. minute nije bilo golova, a onda Fajić pogađa za vodstvo Mure. Tri minuta prije odmora Olimpija preko Omladiča poravnava, no samo dva minuta kasnije na sceni je opet Fajić, koji Muri vraća prednost.

Na samom otvaranju drugog dijela rješeno je pitanje pobjednika, odnosno u uvodnih 10 minuta drugog poluvremena postignuta su tri gola. U 46. minuti Rep pogađa za 3:1, tri minuta kasnije Horvat je strijelac za ubjedljivih 4:1 Mure, da bi u 55. minuti Vršić pogodio za konačnih 4:2.

Nakon osam kola Mura se nalazi na 8. mjestu tabele sa isto toliko bodova, dok je Olimpija treća sa 14 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti