Fajić svojim golovima Maribor doveo na korak do titule

Prva liga, 33. kolo

Fajić svojim golovima Maribor doveo na korak do titule

Ekipa Maribora u okviru 33. kola Prve lige Slovenije slavila je na gostovanju kod Celja rezultatom 4:0.

Već u 6. minuti gosti su stigli u vodstvo golom Mendyja, a dvadesetak minuta kasnije Milec je udvostručio vodstvo Viola. Lider slovenskog fudbalskog šampionata u nastavku utakmice je stigao do još ubjedljivije pobjede, a njen glavni protagonista bio je bh. internacionalac i nekadašnji napadač Travnika Nusmir Fajić.

U petoj minuti drugog poluvremena bh. napadač pogodio je za vodstvo njegove ekipe od 3:0, da bi konačan rezultat postavio isti fudbaler golom četrnaest minuta prije kraja utakmice.

Fajić je sa dva gola iz ovoga susreta postigao ukupno 14 golova u prvenstvu Slovenije, što ga čini trećim najboljim strijelcem u ovoj sezoni.

U susretu koji se igrao u isto vrijeme Triglav je slavio sa 5:2 protiv Olimpije.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Prva liga, 33. kolo:
Celje - Maribor 0:4 (Mendy 6, Milec 27, Fajić 50, 76)
Triglav - Olimpija 5:2 (Palibrk 7, 44, Udović 41, Redžić 44, 87 / Valenčić 35, Corn 75)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.