Fajićeva Mura ostala bez trenera

Nova smjena u Sloveniji

Fajićeva Mura ostala bez trenera

Nakon Kopera je i Mura 05 ostala bez trenera u slovenačkom šampionatu.

Uprava kluba iz Morske Sobote se sporazumno razišla sa trenerom Robertom Pevnikom i to nakon slabog početka sezone. Mura 05 koja se vratila u Prvu ligu osvojila je 4 boda u prvih 6 kola uz gol razliku 2:11 i trenutno se nalazi na pretposlednjem mjestu.

Prošlog vikenda su u Mariboru izgubili čak sa 6:0 i to je bio konačni razlog za odlazak Pevnika koga će dok se ne imenuje novi trener mijenjati dosadašnji asistent Feri Cifer.

Za Muru 05 je ove sezone svih šest  utakmica odigrao Nusmir Fajić (24), bivši član Travnika koji je kod Pevnika bio standardan u početnoj postavi. Maribor je takođe Muri pozajmio danas dva igrača do kraja sezone i to Rajka Repa i Timoteja Dodleka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.