Fajiću 26 minuta dovoljno za pogodak, Maribor poražen

Europa liga, grupa D

Fajiću 26 minuta dovoljno za pogodak, Maribor poražen

Sastav Maribora porazom je otvorio novu sezonu Europa lige, a ekipa koja je prije prošle sezone iz kvalifikacija za Ligu prvaka eliminisala Željezničar poražena je na svom terenu od ruskog Rubina sa 2:5, a pogodak za Maribor, nakon što je ušao sa klupe, postigao je nekadašnji napadač Travnika Nusmir Fajić.

Aktuelni šampion Slovenije loše je otvorio susret protiv ruskog Rubina iz Kazanja, pa je nakon svega 27. minuta sastav Viola bio u zaostatku od dva gol u meču koji su igrali pred svojom publikom.

Goste je prvo u vodstvo doveo turski internacionalac Karadeniz u 23. minuti utakmice, da bi samo četiri minute kasnije Marcano povisio vodstvo Rubina na 0:2. Ipak, do kraja prvog poluvremena fudbaleri Ante Čačića uspjeli su preko Mileca u 35 minuti smanjiti na 1:2,.

Hrvatski stručnjak na klupi Maribora u posljednjoj dionici je izmjena pokušao probuditi svoj tim, a u 64. minuti susreta u igru je ušao i bh. interenacioanalc Nusmir Fajić umjesto Mendyja, ali nit a izmjena nije urodila plodom obzirom da je samo koji trnutak kasnije Rubin stigao do vodstva od 1:3, pogodio je Eremenko.

Ipak, Maribor se nije predavao pa je u 73. minuti na 2:3 smanji upravo Fajić, nekadašnji fudbaler Travnika. 

Iako su Viole do kraja pokušavale postići gol kojim bi došle do eventualnog boda na startu Europa lige to im nije pošlo za nogom. Da stvar bude gora Rubin je u posljednjim minutama susreta došao do još dva podotka. Prvo je u 90. minuti meča pogodio Rondon, a nekoliko trenutaka konačnih 2:5 postavio je Ryazantsev.

Drugi duel u okviru grupe D završen je bez golova, a vicešampion Belgije nije uspio na svom terenu savladati engleski Wigan, inače člana engleskog Championshipa.

Europa liga, grupa D, 1. kolo:
Maribor - Rubin Kazan' 2:5 (Milec 35, Fajić 73 / Karadeniz 23, Marcano 27, Eremenko 69, Rondon 90, Ryazantsev 90+3)
Zulte-Waregem - Wigan Athletic 0:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.