Falcaa izabrali ispred Martineza

Pojačanje za Chelsea

Falcaa izabrali ispred Martineza

Midhat Šljivak

Kolumbijski napadački dvojac Radamel Falcao i Jackson Martinez na meti je mnogih evropskih velikana, a oba imena se često spominju kao potencijalna pojačanja londonskog Chelseaja.

Chelsea je pokazivao najviše interesa za kolumbijski dvojac, a izgleda da je Jose Mourinho odlučio da u januaru pokuša dovesti Radamela Falcaa, koji je tijekom ljeta pojačao Monaco za gotovo 60 miliona eura.

Portugalski list A Bola tvrdi kako je agent Jacksona Martineza iz Porta već pregovarao s Plavcima, ali da je Mourinho odlučio ipak da svoj tim pokuša pojačati Falcaom, kojeg su izgubili od Monaca u prethodnom prelaznom roku. 

Također, ako bi Falcao prešao u Chelsea, imao bi pravo nastupa u Ligi prvaka, što je njegova prednost u odnosu na Martineza, koji je već igrao za Porto u ovom takmičenju.

U prilog Chelseaju ide i činjenica da Falcao nije u najboljim odnosim s trenerom Monaca Claudijom Ranierijem, koji ga je uz vidno Radamelovo nezadovoljstvo, zamijenio u duelu s Nantesom.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.