Falcao dobio otkaz

Internacional smijenio trenera

Falcao dobio otkaz

Teme:

Paulo Roberto Falcao je nakon samo 105 dana smijenjen sa mjesta šefa stručnog štaba Internacionala iz Porto Alegrea.

Razlog su tri uzastopna poraza pa nije bilo sentimentalnosti prema klupskoj legendi jer 57-godišnji Falcao je prije odlaska u Romu igrao upravo za Internacional i to ukupno sedam godina. Sa ovom ekipom je nastupao i u ovogodišnjoj Copi Libertadores gdje su ispali u osmini finala od Penarola što takođe nije zadovoljilo apetite.

Falcao je nastupao na dva SP i to 1982. i 1986, a u trenerskoj karijeri nije baš imao mnogo uspjeha. Vodio je Brazil tokom 1990. i 1991. i Japan 1994, a zanimljivo da je 1993. trenirao Internacional samo mjesec dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.