Falcao na korak do Plavaca: Abramović izdvaja 60. mil funti

Bogati vlasnik Chelseaja donio odluku

Falcao na korak do Plavaca: Abramović izdvaja 60. mil funti

Adnan Beganović

Sjajni napadač Atletico Madrida i kolumbijski reprezentativac, Radamel Falcao, u januaru će po svemu sudeći pojačati redove aktuelnog evropkog prvaka, Chelseaja.

Naime, u posljednje vrijeme se Falcao povezuje sa brojnim evropskim klubovima, no sve je izvjesnije da će pojačati Plavce. Otočki mediji tvrde da je bogati vlasnik Chelseaja, Roman Abramovič, odlučio ispuniti ono što piše u klauzuli ugovora između Falcaa i Atletica, napravljenog nakon što je Kolumpijac iz Porta stigao na Vicente Calderon.

U pomenutoj klauzuli se navodi da će Atletico prodati Falcaa ukoliko se pojavi kupac koji je spreman ponuditi 60 miliona funti.

Otočki mediji javljaju da je takav kupac na vidiku, odnosno da je Abramovič svojim operativcima naredio da u januaru na Stamford Bridge dovedu Falcaa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti