Falcao ponovo pogodio, Monaco ispustio pobjedu
Foto: EPA

Francuska Liga 1, 8. kolo

Falcao ponovo pogodio, Monaco ispustio pobjedu

Monaco je na svom stadionu Luj II ugostio ekipu Montpelliera, a iako su Kneževi vodili do samog finiša, gosti su uspjeli izvući bod.

Montpellier je nešto bolje otvorio susret, te je u prvih 10 minuta uspio dva puta ozbiljno zaprijetiti. Prvo je Mbenza u 6. minuti odlično šutirao iz slobodnog udarca, dok je isti igraač i u devetoj minuti mogao do gola, ali je njegov šut iz izgledne pozicije bio neprecizan.

Opasno je priprijetio i Mendes u 20. minuti, ali golman Monaca Danijel Subašić odlično brani. Ipak, Monaco je uspio preuzeti terensku inicijativu, a Kneževi su do vodstva stigli u 38. minuti kada je Falcao u pogodak pretvorio odličan centaršut Ronyja Lopesa. Ovo je za fantastičnog El Tigrea bio već 12. gol u ovoj sezoni Lige 1.

U drugom poluvremenu se gledala dosta tvrda utakmica, a gosti su mogli do izjednačenja u 77. minuti, ali Roussillion nije uspio pogoditi okvir gola iz obećavajuće pozicije. Ipak, hrabra igra se isplatilia gostima jer je Camara uspio u 92. minuti postići gol za 1:1. Odbrana Monaca je slabo reagovala nakog ubacivanja u kazneni prostor, a Camara je glavom pospremio loptu iza leđa Subašića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi