Falcao produžio saradnju s Portom

Falcao produžio saradnju s Portom

Edmir Škorić
Teme:

I dok se nagađa o tome gdje će karijeru nastaviti sjajni Radamel Falcao, on je potpisao novi ugovor s Portom.

Kolumbijski 25-godišnji napadač, prvi strijelac Evropske lige u povijesti, odlučio se ostati u Portu s kojim je potpisao ugovor na četiri godine.

Raniji ugovor isticao mu je 2013. godine, no novi ga s Zmajevima veže do ljeta 2015. godine, a odštetna klauzula povišena je sa prvobitnih 30 miliona eura na 45.

Falcao je bio meta londonskog klubova - Chelseaja i Arsenala, no kako sada stvari stoje do transfera neće doći. Kolumbijac je trenutno u Argentini na Copa Americi, a njegova selekcija u četvrtfinalu igra protiv Perua.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.