Fantastičan gol Gazibegovića za pobjedu juniora
Foto: NSBiH

Savladana Gruzija

Fantastičan gol Gazibegovića za pobjedu juniora

M. Šljivak

Juniorska reprezentacija BiH pobijedila je u Stanišićima Gruziju sa 1:0 u susretu 1. kola kvalifikacionog turnira za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Uvodne minute meča pripale su našoj selekciji. Imali smo nekoliko opasnih napada, uspjeli smo pogoditi i okvir gola, a poništen je i regularan pogodak na otvaranju meča.

Od 16. minute mladi bh. fudbaleri su ostali sa igračem manje. Dva žuta kartona u pet minuta dobija Anel Šabanadžović i veznjak Željezničara je morao ranije pod tuš.

Gruzija međutim ne uspijeva napraviti previše pred golom BiH. Imali su doduše dvije odlične šanse, ali prvo golman Kanurić spašava nakon dalekometnog šuta, da bi potom veliku grešku Sadikua ispravio Danilović koji u posljednji čas sjajnim startorm spašava gol naše selekcije.

Na odmor se otišlo bez golova (0:0), a u nastavku prvu veliku šansu stvara naša selekcija. Iz slobodnjaka odlično šutira Benjamin Hadžić, ali golman Gruzije fantastično brani.

Gruzija je preko Ninue u 60. minuti imala sjajnu šansu, ali ponovo Kanurić fantastično brani, a već u narednom napadu golman gostiju spašava gol nakon odličnog udarca Danilovića.

U 68. minuti snage na terenu su poravnate. Kutsia je udario Danilovića i sudija mu je pokazao direktan crveni karton.

Veliku šansu za vodstvo bh. tim propušta u 80. minuti. Gazibegović odlično prolazi po desnoj strani, dodaje do Nedima Hadžića, a udarac bh. napadača na čudesan način brani golman Gruzije.

Međutim, u 87. minuti golman Gruzije nije mogao ništa napraviti.  Jusuf Gazibegović je napravio dar-mar pred golom protivnika i zabio je gol za vodstvo naše reprezentacije od 1:0.

Ovo se ispostavio i kao pogodak vrijedan velika tri boda čime smo se približili plasmanu u naredni krug takmičenja.

U drugom meču naše grupe Francuska je savladala Andoru sa 7:0.

Kvalifikacije za EP, 1. kolo

BiH - Gruzija 1:0 (Gazibegović 87')

BiH: Kanurić, Gazibegović, Beširević, Čeliković, Sadiku, Danilović, Smajić, Šabanadžović, N. Hadžić, Kosanić, B. Hadžić.

Gruzija: Gugeshashvili, Mali, Asatiani, Jinjolava, Kochorashvili, Ninua, Kutsia, Kavtaradze, Kharabadze, Dartsmelia, Zaridze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi