Fantastičan meč i pobjeda Francuske nad Litvanijom
Foto: EPA

Francuska bronzana

Fantastičan meč i pobjeda Francuske nad Litvanijom

Midhat Šljivak

Košarkaši Francuske osvojili su bronzanu medalju na Svjtskom prvenstvu u Španiji. Francuzi su danas u borbi za treće mjesto savladali Litvaniju rezultatom 95:93. 

Francuska je dobro ušla u meč. Poveli su sa 7:2, ali je Litva serijom od 7:0 uspjela da dođe do vodstva (9:7). Ipak, Francuzi su potom ponovo preuzeli vodstvo, a nakon 10 minuta igre imali su tri poena prednosti, 22:19.

Vodila je Francuska gotovo cijelim tijekom druge dionice. Međutim, Litvanci im nisu dopuštali da se previše odvoje, a na poluvrijeme se otišlo s poenom prednosti u korist Francuske, 43:42.

Sjajnom igrom u trećoj dionici Litvanija je preuzela prednost. Vodili su tijekom cijele treće četvrtine, a u posljednjih 10 minuta se ušlo sa plus sedam u korist Litvanaca, 71:64.

Francuzi su u jednom trenutku uspjeli da preuzmu vodstvo u trećoj četvrtini. Ipak, Litvanija ubrzo vraća prednost u svoju korist, te se ulazi u neizvjesnu završnicu. Bolje su se u finišu susreta snašli francuski košarkaši, te su došli do pobjede i osvajanja trećeg mjesta.

Nicolas Batum je predvodio Francusku s 27 poena u ovom susretu, dok je za Litvaniju Jonas Valančiunas ubacio 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.