Fantastičan meč na Koševu: FK Sarajevo pobijedio FK Borac i preuzeo vrh Premijer lige!
Foto - FK Sarajevo

Aktuelni šampion na vrhu tabele

Fantastičan meč na Koševu: FK Sarajevo pobijedio FK Borac i preuzeo vrh Premijer lige!

M. Šljivak

Sarajevo je u derbi meču 7. kola Premijer lige BiH na Koševu savladalo Borac rezultatom 4:2.

Od samog početka smo gledali zaista odličan meč na Koševu. Oba tima su igrala otvoreno, a prvi prijete gosti iz Banja Luke.

Veliku šansu u trećoj minuti propušta Zakarić. Dobio je loptu kao na tacni od Ziljkića, ali glavom iz dobre pozicije krilni napadač Borca ne pogađa.

Raspoložen je večeras za igru bio Amar Rahmanović. To je pokazao u četvrtoj minuti kada snažan šut završava tik pored gola Borca, da bi u 10. minuti Tatar iz dobre pozicije šutirao pravo u Pavlovića.

Borac u 14. minuti ima novu priliku. Ponovo je Zakarić u šansi, pogađa vanjski dio mreže, da bi već u narednom napadu domaći tim poveo. Rahmanović pokušava uposliti Jukića, loše reaguje Danilović i pogađa vlastitu mrežu za prednost domaćeg tima od 1:0.

Gosti su potom imali nekoliko veoma opasnih napada, a naredna velika šansa viđena je u 32. minuti. Ziljkić ponovo kreira sve, dodaje do Vranješa, a ovaj pogađa prečku.

Pet minuta kasnije gosti ipak zabijaju. Sjajna je to kontra bila, Lukić šutira, brani Kovačević, ali je na pravom mjestu Ziljkić koji zabija za 1:1.

Radost gostiju trajala je samo dvije minute. Sjajni Amar Rahmanović u 39. minuti dolazi do lopte i postiže sjajan gol za 2:1.

Mogao je domaći tim na odmor otići sa dva gola prednosti. Pejović je imao dvije stopostotne šanse, prvo mu brani Pavlović, a zatim promašuje odbijenu loptu i na odmor se otišlo rezultatom 2:1.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Đorđe Milojević dobija drugi žuti karton i sudija mu pokazuje put u svlačionicu.

Sarajevo je naravno dominiralo u ostatku meča. Da nije bilo sjajnog Bojana Pavlovića Borac je mogao doživjeti pravu katastrofu.

Kazna za promašaje Bordo tima stigla je u 71. minuti. Ziljkić ubacuje iz prekida, a na pravom mjestu je Vladan Danilović koji zabija za 2:2.

Ipak, ponovo je kratko trajala radost gostiju. Već u narednom napadu Pejović dodaje loptu do Benjamina Tatara, a ovaj spektakularno pogađa za 3:2.

Pokušali su domaći doći do još jednog gola kojim bi završili posao u ovom meču. Konstantno su napadali, a u 90. minuti Benjamin Tatar koristi asistenciju Fanima i pogađa za konačnih 4:2.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Sarajevo - Borac 4:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Kovačević, Oremuš, Ahmetović, Rahmanović, Miličević, Pejović, Salčin, Jukić, Dupovac, Sušić, Tatar.

FK Borac: Pavlović, Jovanović, Danilović, Brtan, Subić, Lukić, Vranješ, Milojević, Borovčanin, Ziljkić, Zakarić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Tekma otvorena + izjednacena , bili smo bolji sa igracem vise - Tatar i Amar veceras odlicni / i sampion prvi na tabeli
47 5
kaskada24
Sarajevo dosta vremena nije izgledalo ovako moćno, vrijeme je za iskorak, sad il nikad!
41 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi