Fantastičan meč u Lyonu: Mađarska - Portugal 3:3
Foto: EPA

Island prošao uz Mađare i Portugal

Fantastičan meč u Lyonu: Mađarska - Portugal 3:3

Midhat Šljivak

Reprezentacije Mađarske, Portugala i Islanda plasirale su se u osminu finala Evropskog prvenstva.

Mađari i Portugalci su u fantastičnom meču odgirali bez pobjednika (3:3).

Povela je Mađarska nakon 19 minuta igre pogotkom Gere, ali je Nani u finišu prvog dijela izjednačio rezultat na 1:1, što je bio rezultat koji je obje selekcije vodio dalje.

Nevjerovatnih 10 minuta drugog dijela donijelo je još tri gola. Dzsudzsak je u 47. minuti prekrasno pogodio za 2:1, ali je nevjerovatnim golom petom Ronaldo izjendačio rezultat na 2:2 tri minuta kasnije.

Radost Portugalaca je trajala samo pet minuta. Ponovo je Dzsudzsak sjajno pogodio za novo vodstvo Mađara od 3:2. 

Drugim golom Ronalda Portugal je izjednačio i treći put u 62. minuti, a na kraju je ovaj rezultat odveo obje selekcije u osminu finala.

Island je pobijedio Austriju s 2:1 i igraće u osmini finala. Poveli su u 18. minuti preko Bodvarssona, da bi zatim Austrijanci promašili penal, a neprecizan je bio Dragović.

Ipak, preko Schopfa su u nastavku došli do gola za 1:1, ali do kraja nisu uspjeli postići gol koji bi ih odveo u drugu fazu takmičenja. Zato jeste Island koji je u nadoknadi preko Traustasona došao do pobjede.

EP, grupa F, 3. kolo:

Island - Austrija 2:1 (Bodvarsson 18'. Trautaston 90+4' / Schopf 60')

Mađarska - Portugal 3:3 (Gera 19', Dzsudzsak 47', 55' / Nani 42', Ronaldo 50', 62')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi