Fantastičan meč u Torinu i veliki povratak Tottenhama

Juventus prokockao 2:0

Fantastičan meč u Torinu i veliki povratak Tottenhama

E. Škorić

Sudeći po prvoj večeri nokaut faze, Liga prvaka će ove sezone itekako biti uzbudljiva. Juventus i Tottenham odigrali su 2:2, pa će se putnik u četvrtfinale tražiti u Londonu.

Juventus je noćas u Torinu ugostio Tottenham, a italijansko-engleski okršaj donio pregršt uzbuđenja i sjajan meč, koji je obilovao dobrim šansama, ali i golovima, pa i nevjerovatnim promašajima.

Nakon nepunih dvije minute Juve je vodio 1:0. Miraem Pjanić je lukavo iz slobodnog udarca dodao do Gonzala Higuaina, a ovaj siguran za slavlje domaćih.

Samo nekoliko minuta kasnije Davies je skrivio penal, a Higuain s bijele tačke postigao drugi gol za Staru damu, koja je tako poprilično lako došla do visoke prednosti.

U 26. minuti zicer Kanea, glavom s nekoliko metara šutira, ali Buffon maestralno brani. U 30. minuti Higuain i Pjanić su istrčali kontru, na kraju Higuain ne koristi stopostotnu priliku.

Gosti iz Londona su kaznili Higuainov promašaj 35. minuti, kada je Kane na ubačaj Allija izašao sam na Buffona, obišao iskusnog golmana i zatresao mrežu Juventusa.

U završnici prvog dijela Aurier je skrivio penal, ali ovaj put Higuainov udarac završava na okviru gola, iako je Lloris već bio savladan.

I u nastavku kvalitetan nogomet. Bernardeschi je imao dobru šansu u 58. minuti, ali je Lloris odbranio njegov šut, a onda je iz kornera Pjanić ubacio, Mandžukić glavom šutirao ravno u Llorisa.

U 68. minuti snažan udarac Kanea uspio je ukrotiti sjajni i iskusni golman domaćih Buffon.Samo tri minute kasnije majstorija Eriksena iz slobodnjaka i Tottenham dolazi do izjednačenja.

Do kraja je ostalo 2:2 i ovaj rezultat definitivno ide u prilog Spursima, koji imaju priliku da pred svojim navijačima izbore prolaz dalje, dok Juve može da šali za Higuainovim promašajima kod 2:0 i 2:1.

Juventus - Tottenham 2:2 (Higuain 2, 9/ Kane 35, Eriksen 71)

Juventus: Buffon, De Sciglio, Benatia, Chiellini, Alex Sandro, Khedira, Pjanić, Douglas Costa, Bernardeschi, Mandžukić, Higuaín.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tottenham: Lloris, Aurier, Sanchez, Vertonghen, Davies, Dier, Dembele, Eriksen, Dele, Lamela, Kane

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi