Fantastična igra Sarajeva: Bordo tim razbio učesnika Lige prvaka
Veliki broj šansi stvorio je Bordo tim protiv prvaka Azerbejdžana

Pobijedili Qarabag

Fantastična igra Sarajeva: Bordo tim razbio učesnika Lige prvaka

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su danas u pripremnom meču u turskoj Antaliji prvaka Azerbejdžana ekipi Qarabag rezultatom 2:0. Bordo tim je odigrao zaista fantastičan meč i na terenu je doslovno pregazio učesnika Lige prvaka.

Sarajevo je pružilo odličnu igru u prvom poluvremenu. Izabranici Husrefa Musemića potpuno su razbili učesnika Lige prvaka na terenu, a prvak Azerbejdžana je imao veliku sreću što su nakon 45 minuta imali samo gol zaostatka.

Od samog početka Bordo tim kreće ofanzivno. Pokušali su nekoliko puta ugroziti gol Kanibolotskog, a u 16. minuti Qarabag spašava prečka nakon fantastičnog udarca Emira Halilovića.

Nastavilo je Sarajevo sa boljom igrom i u ostatku prvog poluvremena, da bi u 35. minuti došli i do zasluženog vodstva. Velkoski krade loptu na sredini terena, upošljava Amara Rahmanovića koji pogađa za prednost od 1:0.

Imao je tim sa Koševa veliku šansu u 41. minuti. Hebibović kreće sam prema golu Qarabaga, odlučio se na udarac sa 20-ak metara, a njegov udarac odlazi preko gola.

Na odmor se otišlo vodstvom Sarajeva od 1:0, a u nastavku je ponovo viđena zaista dobra fudbalska predstava.

Uvodne minute drugog poluvremena pripale su Qarabagu koji je uspio jednom zaprijetiti golu Sarajeva.Veliku šansu da riješi pitanje pobjednika zatim je u 58. minuti u odličnoj šansi i Halilović. Izašao je sam pred protivničkog golmana, ali mu je ovaj skinuo udarac. Zatim je ponovo Hebibović u šansi, ponovo bez promjene rezultata.

Veliku šansu u 71. minuti propušta i Qarabag. Zaprijetili su nakon prekida, ali Pavlović fantastično brani. Sedam minuta kasnije Radovac snažno šutira sa 25 metara, a golman Qarabaga sjajno brani.

Ipak, u 79. minuti spasa ekipi Qarabaga nije bilo. Fantastičnu dugu loptu prema Mići Kuzmanoviću šalje sjajni Adukor, a mladi bh. reprezentativac lagano završava akciju za prednost od 2:0.

Ovaj rezultat je na kraju bio konačan i Sarajevo je stiglo do pobjede.

Pripremni meč:

Sarajevo - Qarabag 2:0 (Rahmanović 35', Kuzmanović 79')

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Šabanović, Šofranac, Mujakić, Stanojević, Adukor, Rahmanović, Hebibović, Halilović i Velkoski.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Qarabag: Kanibolotski, Huseynov, Jeznicak, Dasdemirov, Aqolli, Gerreye, Seleymanov, Ramazanov, Micel, Pedro, Kintana.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

topalovic
Hehehehe,..sampioni univerzuma pobjedili kadete Qarabaga,..alal vam vjera,..hahahaha
9 48
marihuanaman
Ne znam kako ljudi mogu ovako,dokle vise???nek crkne komsiji krava,u sta smo se pretvorili? sarajevo pobjedilo ucesnika lige prvaka nek' je pripremna utakmica,pobjedili su i cestitam ja kao navijac zelje kojem je drago za svaki uspjeh bilo kojeg sportiste iz sarajeva ,iz bih kakve takve,ne razumjem vas ljudi,cemu mrznja? to su nase komsije,sugradjani...wtf???!!!
28 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi