Fantastična partija Demirovića, St. Gallen rame uz rame u borbi za titulu

Novi gol bh. fudbalera

Fantastična partija Demirovića, St. Gallen rame uz rame u borbi za titulu

M. Šljivak

Fudbaleri St. Gallena upisali su novu pobjedu u švicarskoj Superligi, a ponovo je odličan dan imao bh. fudbaler Ermedin Demirović.

Njegov tim je u 16. kolu Super lige savladao na gostovanju Luzern sa 1:4, a 21-godišnji bh. napadač je postigao gol, te je izborio dva penala.

St. Gallen je poveo u 41. minuti. Demirović je izborio penal, a Quintilla je pogodio za 0:1.

Domaći su izjednačili u sudijskoj nadoknadi. Dosuđen je novi penal, a Schurpf je pogodio za 1:1.

Nastavak meča ipak donosi odličan nastup St. Gallena koji je potpuno razbio današnjeg rivala.

Babić je u 67. minuti zabio za 1:2, a zatim u 80. minuti Demirović upijeva izboriti novi penal. Quintilla je precizan za 1:3.

Tačku na ovaj meč stavlja Demirović. Pogodio je u 83. minuti za konačnih 1:4.

St. Gallen je tako upisao nova tri boda i nalazi se na trećoj poziciji sa 32 boda, te su rival sa Young Boysima i Baselom u borbi za titulu.

Top Komentari

Adnanos
Svaki put dadne zadnji gol u utakmici
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi