Fantastični Demba Ba odveo Bešiktaš u play-off

Slavila i Steaua

Fantastični Demba Ba odveo Bešiktaš u play-off

Fudbaleri Bešiktaša i Steaue rutinski su se plasirali u playoff Lige šampiona pobjedama nad Feyenoordom i Aktobeom.

Bešiktaš je nakon pobjede od 2:1 u Rotterdamu slavio i u Istanbulu rezultatom 3:1. Sva tri pogotka za Bešiktaš postigao je novi igrač tog kluba Demba Ba. Prvi put Ba je pogodio u 28. minuti na asistenciju Pektemeka a taj rezultat je bio aktivan do 74. minute kada Manu donosi nadu Feyenoordu u plasman dalje.

Ipak, finiš utakmice pripao je Bešiktašu a Demba Ba postiže još dva pogotka u 80. i 88. minuti i tako svom novom klubu potvrđuje plasman dalje i pokazuje da će biti veliko pojačanje za Bešiktaš.

Sigurna u revanšu bila je i Steaua koja je golovima Chipciuja i Stanciuja slavila protiv Aktobea sa 2:1. Sve što su gosti uspjeli uraditi je pogodak Kapadzea u 85. minuti. Dodajmo tome da je tim iz Kazahstana od 57. minute igrao sa igračem manje jer je isključen Logvienko.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kvalifikacije za Ligu prvaka, 3. pretkolo:
Bešiktaš - Feyenoord 3:1 (Ba 28., 80., 86. / Manu 74.)
Steaua - Aktobe 2:1 (Chipciu 3., Stanciu 39. / Kapadze 85.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.