Fantastični golovi u remiju Norwicha i Swanseaja

Remi u Norwichu

Fantastični golovi u remiju Norwicha i Swanseaja

Midhat Šljivak

U sjeni meča Aston Villa - Manchester United bio je duel Norwicha i Swanseaja, a susret ovih timova je na kraju okončan bez pobjednika 1:1.

Dobro je Swansea otvorio meč i nakon 12. minuta igre su stigli do vodstva. Sjajnu dugu loptu Williamsa u pogodak je pretvorio Nathan Dyer, koji je lijepim lobom matirao golmana domaćih Ruddyja za vodstvo gostiju od 1:0.

Igrala su oba tima jako dobro u ovom meču. Prilika je bilo, a vrijedi izdvojiti i težu povredu strijelca gola za goste, Dyera, koji je u 40. minuti morao napustiti teren na nosilima. 

Duboko u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Norwich je stigao do izjednačenja. Fantastičnim udarcem s 25 metara Gary Hooper je pogodio mrežu Swanseaja za izjednačenje rezultata na 1:1.

Norwich je imao bolje prilike u nastavku. Bassong je prijetio odmah u nastavku, ali je njegov šut prošao tik uz stativu. Pozuelo je uzvratio na drugoj strani dobrim pokušajem, koji je završio iznad prečke. 

Novu odličnu priliku domaći igrači propuštaju u 68. minuti. Turner je uzdrmao prečku gostujućeg gola, a Hooper je osam minuta kasnije imao još jednu odličnu priliku, no ovaj put golman gostiju Vorm je odbranio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju gosti mogu biti zadvoljni jednim bodom, koji ih ostavlja u sredini tabele.


Goal Dyer - Norwich City 0-1 Swansea City - 15... by video4all
Goal Hooper - Norwich City 1-1 Swansea City... by video4all

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.