Fantastični Thauvin sam pobijedio Amiens, drugi gol je bio majstorija

Tri gola u pobjedi Marseillea

Fantastični Thauvin sam pobijedio Amiens, drugi gol je bio majstorija

Francuski reprezentativac Florian Thauvin blistao je na večerašnjoj utakmici Marseillea i Amiensa na kojoj je upisao hat-trick.

U susretu 14. kola Ligue 1, Marseille je slavio gostujuću pobjedu rezultatom 3:1 a apsolutni heroj utakmice bio je upravo Thauvin koji je postigao sva tri gola za svoj tim.

Počelo je loše za Marseille jer je u osmoj minuti Dibassy doveio Amiens u vodstvo. U 26. je Thauvin na asistenciju Sansona postigao svoj prvi večerašnji gol i donio Marseilleu poravnanje.

Rezultat 1:1 bio je na snazi sve do samog finiša susreta, a onda je Thauvin postigao još dva gola - prvi u 80. a drugi u 90. minuti. Bivši fudbaler Newcastlea je već na brojci od deset golova u ligi i jedan je od vodećih strijelaca cijelog prvenstva, a drugi večerašnji gol je bio prava majstorija iz slobodnog udarca.

Marseille se ovom pobjedom u potpunosti vratio u igru za plasman u Ligu prvaka i sada je peti sa 25 bodova, dok drugoplasirani Lyon ima samo dva boda više.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi