Fantastični Wright nije bio dovoljan Spartaku

Odličan nastup našeg reprezentativca

Fantastični Wright nije bio dovoljan Spartaku

Spartak iz St. Petersburga našeg Zacha Wrighta gostovao je danas u okviru regionalne VTB lige Astani. Domaćin je slavio 78:75.

Prvih deset minuta proteklo je u izjednačenoj igri obje ekipe. Nijedna momčad nije mogla do osjetnije prednosti, a rezultat je nakon prve četvrtine bio 17:17. U nastavku prvog poluvremena nešto bolje su zaigrali gosti. Ruska ekipa je došla do vodstva koje je uspjela sačuvati sve do odlaska na odmor, a rezultat na poluvemenu utakmice bio je 35:31, za ekipu iz St. Petersburga. 

 

Nastavak je serijom 9:0 otovrio domaćin, pa je nakon samo dvije minute igre došao do vodstva 40:35. Domaćin je zadržao prednost, te je u posljednjih deset minuta ušao sa osam poena prednosti. Domaćin je do kraja zadržao prednost, te je slavio 78:75. 

 

Najefiksaniji u domaćoj ekipi bio je Simon sa 22 ponea. Kod gostiju fantastičan je bio naš Zach Wright sa 20 poena i dva skoka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.