Fantastično: Burićevih 19 odbrana za slavlje nad Kielom
Foto: EPA

Bh. golman briljirao u pobjedi Wetzlara

Fantastično: Burićevih 19 odbrana za slavlje nad Kielom

Wetzlar je u šestom kolu njemačke rukometne Bundeslige priredio svojevrsno iznenađenje savladavši Kiel, na svom terenu, rezultatom 30:22. Ogroman doprinos ovoj pobjedi Wetzlara dao je i bh. golman Benjamin Burić.

Fenomenalni reprezentativac BiH je na ovom meču uspio upisati čak 19 odbrana, što je dalo "vjetar u leđa" njegovim saigračima, pa je Wetzlar u konačnici slavio ubjedljivu pobjedu.

Wetzlar i Kiel su sve do polovine drugog pluvremena igrali neizvjesnu utakmicu, a onda je uslijedila velika serija domaćina koji stižu do sigurne prednosti, i u konačnici, velike pobjede.

Najefikasniji u ekipi Wetzlara je bio Kristian Bjornsen sa osam postignutih golova, dok je Alexander Herman dodao šest. U ekipi poraženog Kiela najraspoloženiji je bio Cristian Dissinger sa pet golova, a četiri je dodao Niclas Ekberg.

Wetzlar se trenutno nalazi na trećoj poziciji u Bundesligi sa osam osvojenih bodova, dok se Kiel, sa dva boda manje, nalazi na osmom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi