Farfusu jubilarac
Velika uzbuđenja na trci WTCC-a

Održana 100. trka WTCC-a

Farfusu jubilarac

Teme:

Velika uzbuđenja dogodila su se u vikendu iza nas, u trci WTCC-a. Na kraju je trijumf upisao Farfus, a riječ je o jubilarnoj, stotoj trci u istoriji WTCC kategorije.

Prva trka donijela je drugo ovosezonsko slavlje Gabrielu Tarquiniju koji je ovog puta uspio sačuvati pole position i tako kao vodeći proći pokraj finish zastave.

Trku su obilježili ispadi, sudari, a u njima je prednjačio Farfus koji je zbog kasnog kočenja udario Alaina Menua da bi se prilikom povratka u idealnu liniju našao na putu domaćeg vozača Tiaga Monteira.

Epilog su odustajanja Menua, Bennanija, Lagena i Hernandeza, dok je Monteiro uspio izboriti četvrto mjesto. Odličan posao nakon restarta  obavio je i sam Farfus koji se uprkos kazni

prolaska kroz boks uspio izboriti za osmo mjesto i pole u drugoj trci.
Sličan scenario viđen je u drugoj trci jer su Larini, Tarquinij i Bennani morali van, a na kraju je zaplatio i Boardman.

Zbrku je iskoristio Farfus koji će ostati zapisan kao vozač koji je pobijedio u jubilarnoj stotoj utrci WTCC prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.