Farmar započeo povratak u Ameriku

Farmar započeo povratak u Ameriku

Midhat Šljivak

Košarkaš Maccabija iz Tel Aviva Jordan Farmar prvi je košarkaš koji se odlučio vratiti u Ameriku nakon što je donijeta odluka o prekidu lock outa u najjačoj ligi svijeta NBA.

Farmaru je subotnji susret sa Cedevitom bio posljednji u dresu izraelskog velikana, pa će tako Maccabi bez njegovih usluga putovati na noge Partizanu 1. decembra u okviru 7. kola Eurolige.

Za razliku od njega ostatak NBA košarkaša još se nije odlučilo na povratak kući. Tako će Partizanov Nikola Peković put Minnesote nakon utakmice sa Maccabijem, dok bi također i sjajni centar Budućnosti Nikola Vučević u narednim danima trebao put Philadelphie, gdje ga čeka rookie sezona u NBA ligi.

Zagrebov TJ Ford bi trebao odigrati još najmanje dvije utakmice za Mrave, a najveća zvijezda koja je kročila na evropsko tlo tokom lock outa Deron Williams, već je zahvalio na svemu što su mu u Bešiktašu pružili, te će i on narednih dana put New Jerseya. 

Još se uvijek nije oglasio ni Tony Parker, koji je među prvim stigao u Evropu, kao ni njegov suigrač u Asvelu Rony Turiaf. Očekuje se kako će Tony ostati što je duže moguće u klubu u kome je i većinski vlasnik.

Njegovim stopama će i košarkaš Nancya Nicolas Batum, a Andrei Kirilenko kao slobodan igrač još nije odlučio da li će karijeru i dalje nastaviti u CSKA ili će nazad u NBA. Odluku o povratku nije donio ni Rudy Fernandez koji se još uvijek oporavlja od lakše povrede. 

Velika seoba NBA košarkaša trebala bi se desiti u narednoj sedmici kada će put Amerike i ostatak ekipe pristigle u Evropu tokom lock outa.

Trening kampovi u NBA ligi počinju 9. decembra, dok sezona kreće 25. decembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.