Faruk Vražalić briljirao sa 10 golova

Harmandić postigao pet golova

Faruk Vražalić briljirao sa 10 golova

Bh. rukometaši odigrali su odlične utakmice u 20. kolu njemačke Bundeslige, a posebno se istakao Faruk Vražalić. 

Bh. reprezentativac je odigrao briljantnu utakmicu, postigao je čak 10 golova, ali njegov Eisenach doživio težak poraz na gostovanju kod Lemga rezultatom 40:22. Tim Schneider je kod Lemga također zabio 10 golova. 

Bivši naš reprezentativac Adnan Harmandić doživio je poraz sa svojim Wetzlarom na gostovanju kod Lubbeckea sa 34:29, a Harmandić je postigao pet golova. 

Poraz je doživio i Emsdetten od Melsungena sa 27:34, a Faruk Halilbegović je postigao tri gola za poraženi tim. 

U derbiju kola Kiel je slavio protiv HSV-a sa 35:24. U pobjedničkom timu briljirali su Marko Vujin sa 10 i Filip Jicha sa 9 golova, dok je Joan Canellas sa 6 golova bio prvo ime gostiju iz Hamburga. 

Pobjedu je zabilježio i drugoplasirani Flensburg protiv Magdeburga sa 38:28. Domaću momčad je do pobjede predvodio Lasse Svan Hansen sa 7 golova, dok su Marko Bezjak, Stefan Kneer i Yves Grafhorst kod Magdeburga postigli po 5 golova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.