Fatih Tekke potpisao za Rubin iz Kazana

Službeno

Fatih Tekke potpisao za Rubin iz Kazana

Edmir Škorić

Fatih Tekke danas je službeno potpisao za aktuelnog ruskog prvaka Rubin Kazana. Turski ofanzivac će se novom klubu pridružiti 10. augusta ove godine.

Turčin Fatih Tekke kao slobodan igrač dogovorio je sve sa Rubinom iz Kazana te će od augusta braniti boje tog kluba. Tekke je potpisao trogodišnji ugovor.

32-godišnjak je svoju profesionalnu karijeru počeo u Trabzonsporu i nosio je u karijeri dres Altaya i Gaziantepspora, da bi 2006. godine prešao u Zenit.

Drugi je ovo turski igrač koji će nastupiti za Rubin, budući da se u Kaznu od ranije nalazi Gokdeniz Karadeniz.

Podsjetimo, Rubin trenutno nastupa u Evropskoj ligi a snage će odmjeriti sa Hapoel TEL Avivom, nakon što su ispali iz grupne faze Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.