Fatihu Terimu suspenzija od čak devet susreta

Kažnjeni i njegovi pomoćnici

Fatihu Terimu suspenzija od čak devet susreta

A. Haznadarević

Turski stručnjak na klupi tamošnjeg prvaka Galatasaraya Fatih Terim, suspendovan je od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Turske na čak devet utakmica.

Popularni Imperator je potpuno pobijesnio nakon što ga je isključio sudija Suleyman Abay na ligaškom meču sa Mersinom, te ga je propisno izvrijeđao.

 

Osim suspenzije od devet susreta, Terim će biti i novčano sankcionisan sa 21.000 eura kazne, a sankcije su pretrpili i njegovi pomoćnici Hasan Sas i Umit Davala, kojima će biti zabranjeno prisustvo dvjema, odnosno jednoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

Pretpostavlja se da će u predstojećim susretima momčad voditi trener rezervnog tima Duygu Erdogan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.