Favoriti po planu

Čile Clausura

Favoriti po planu

Svi favoriti su u ovom kolu upisali pobjede, osim Audaxa, koji nije igrao svoj meč, ali su i dalje ostali lideri prvenstva. Na svim stadionima je bilo izuzetno efikasno, a samo jedna utakmica je završila bez pogodaka.

Universidad Catolica nije odavno imala bolju momčad od ovosezonske. Navijače je već zahvatila euforija, a snovi o šampionskoj tituli su možda i preambiciozni. Iako je i prošle sezone Catolica igrala vrlo dobro, ove sezone se čini igraju puno ljepše za oko. U ovom kolu je pala momčad Huachipata sa 3:1, a odličnu partiju pružio je napadački dvojac Talaza i Mannara, prvi dva gola, a drugi stavio tačku na i. 

I ostala dva velika rivala iz Santiaga, Colo-Colo i Universidad de Chile igraju odlično. Colo-Colo je kući bio bolji od Rangersa sa 3:0, uz dva pogotka Mirallesa i jedan Estebana Paredesa, dok je Universidad de Chile donio bodove od Iquiquea kojeg je dobio sa dva golovima Manuela Villalobosa u 14 i 36. minuti. 

U najboljoj i najefikasnojoj utakmici kola La Serena je bila bolja od Cobreloe sa 4:2, a utakmicu karijere odigrao je mladi napadač domaće momčadi Mauricio Salazar koji je postigao tri gola, a četvrti je dijelo Tagliabuea. Kod gostiju najbolji je bio Michael Silva, koji je postigao oba pogotka. 

U jednom od derbija kola Universidad Concepcion je uspio preokrenutu utakmicu u drugom dijelu protiv Santiago Morninga i slaviti sa 2:1. Morning je poveo golom Diega Rivarole u 27. minuti, da bi domaći tim golovima Otela Ocamposa i Gabriela Vargasa u 72 i 84. minuti došao do tri boda. 

Jedini meč bez pogodaka odigrali su Cobresal i Nublense. 

Rezultati:

Universidad Concepcion – Santiago Morning 2:1
Iquique – Universidad de Chile 0:2
Colo-Colo – Rangers 3:0
Curico – Palestino 2:1
Cobresal – Nublense 0:0
La Serena – Cobreloa 4:2
Universidad Catolica – Huachipato 3:1
Union Espanola – Audax Italiano (odgođeno)
Everton - O'Higgins (odgođeno)


Poredak: Audax Italiano 13, Universidad Catolica i Everton 12, Universidad de Chile 11, Colo-Colo 10.....Huachipato, Cobreloa i Rangers 6, O'Higgins 4, Nublense i Iquique 2. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.