Favoritkinje sigurne, Paragvajke postigle samo šest golova

Svjetsko prvenstvo za rukometašice

Favoritkinje sigurne, Paragvajke postigle samo šest golova

Adnan Beganović

Ženska rukometna reprezentacija Francuske u 1. kolu Svjetskog prvenstva bez većih problema je savladala Kongo (31:13).

Siramba Debele sa pet, te Koumba Cisse sa četiri pogotka bile su najefikasnije kod Francuske, dok je Christianne Mwasea sa osam pogodaka predvodila Kongo.

Rukometašice Poljske opravdale su očekivanja, te su slabašni Paragvaj savladale rezultatom 40:6. Katarzyna Koniuszanie sa osam, te Kinga Grzyb sa sedam pogodaka predvodile su Poljsku, dok je Marizza Faria sa tri pogotka bila najučinkovitija kod Paragvaja.

Do pobjeda su došli i Brazil, te Njemačka. Brazilske su bile bolje od Alžira (36:20), dok je Njemačka savladala Australiju (36:15).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.