Favreu 'pao mrak na oči' kada su ga pitali za Balotellija

Dosadila mu ista pitanja

Favreu 'pao mrak na oči' kada su ga pitali za Balotellija

Kontroverzni italijanski napadač Mario Balotelli ponovo je top tema u Nici, ali ovoga puta ne zbog nekog gola ili poteza, već zbog toga što je izgubio mjesto u početnoj postavi.

Na svakoj press konferenciji Nice treneru Lucienu Favreu novinari postavljaju pitanja o Balotelliju, a ovoga puta je prilično burno reagovao kada su ga pitali zbog čega bivši fudbaler Manchester Cityja više nije u startnoj postavi.

"Ne znam više šta da vam kažem. Stalno me pitate za Balotellija, a ja mislim da nema potrebe da samo pričamo o njemu", rekao je Favre, te nastavio:

"Već smo diskutovali o tome da li dovoljno pomaže ekipi u odbrani kada je na terenu. Jednostavno, ja kao trener imam pravo da odlučim ko su najbolji igrači s kojim raspolažem u datom momentu i da ih stavim u tim. Ako Balotelli nije u prvih 11, šta da radim? Svi znamo da Balotelli iza sebe ima nekoliko loših godina. Ovu sezonu je dobro počeo, ali treba mu još vremena da se prilagodi. Dug je to proces".

Mario Balotelli je ove sezone na 18 utakmica postigao 11 golova za Nicu, ali je u posljednje vrijeme sve češće na klupi za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nica igra sezonu iz snova i nalazi se na trećem mjestu u Ligue 1 iza Monaca i PSG-a, od kojih ima samo tri boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi