Lyon i Nica slavili nove pobjede

Francuska Ligue 1

Lyon i Nica slavili nove pobjede

Fudbaleri Nice slavili su večeras na domaćem terenu protiv St. Etiennea sa 1:0 u okviru 24. kola francuske Ligue 1.

Bila je ovo veoma teška utakmica za obje ekipe, a većinom se igralo na sredini terena. Jedini gol viđen je već u 7. minuti i to u mreži gostiju, a strijelac za domaće bio je Cyprien nakon asistencije Pleae. Nica je nakon ove pobjede ostala na trećem mjestu sa istim brojem bodova kao i PSG koji je drugi i sa tri boda manje od lidera Monaca.

Lyon je također slavio i to uvjerljivu pobjedu na domaćem terenu protiv Nancyja sa 4:0. Domaći su poveli u 39. minuti kada je strijelac bvio Valbuena. Samo četiri minute kasnije pogodio je i Fekir za 2:0. U nastavku meča još dva gola u mreži gostiju. Prvo je Lacazette pogodio sa penala, a nakon toga i Depay je postigao prvijenac za konačnih 4:0.

Od ostalih rezultata Angers i Rennes su podijelili bodove odigravši 0:0, baš kao i Lorient i Toulouse koji su odigrali 1:1. Metz je slavio kući protiv Dijona a 2:1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti