FBI istražuje Blattera zbog korupcije od 100 miliona dolara

Katar je platio domaćinstvo SP-a 162 miliona eura?

FBI istražuje Blattera zbog korupcije od 100 miliona dolara

Odlazeći predsjednik FIFA-e Sepp Blatter našao se u novim problemima nakon što je FBI počela istraživati korupcijski skandal težak 100 miliona dolara, javljaju engleski mediji.

FBI istražuje isplatu kompanije za sportski marketing ISL tešku 100 miliona dolara bivšem predsjedniku FIFA-e Joao Havelangeu i jednom od članova Izvršnog odbora Ricardu Teixeiri, koji su im osigurali sva TV i marketing prava nogometnih utakmica za sljedećih osam godina. 

Blatter je za ovaj slučaj već odgovarao kazavši da nije upoznat o takvim malverzacijama, ali FBI smatra da njegov iskaz nije bio istinit.

Također, Texeira je bio jedan od glavnih zagovornika da se Svjetsko prvenstvo igra u Kataru 2022. godine, a smatra se da je dodjela organizacije Katar koštala 162 miliona eura.

Podsjetimo da je Blatter podnio ostavku na mjesto predsjednika FIFA-e zbog brojnih korupcijskih afera sredinom ove godine. Njegov nasljednik će biti određen u februaru ove godine kada će biti novi izbori za predsjednika FIFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti