FBiH bi mogla oprostiti dugove klubovima

Sastanak Komiteta za normalizaciju

FBiH bi mogla oprostiti dugove klubovima

Danas je u Sarajevu održan sastanak predstavnika FIFA i UEFA, Komiteta za normalizaciju BiH i predstavnika klubova iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Teme sastanka su bile inicijativa za osnivanje udruženja klubova, ali je biti govora i o sponzorstvu Premijer lige, sredstvima za razvoj omladinskog fudbala i ostalim aktuelnim pitanjima.

U narednih mjesec dana biće formirana radna grupa, koja bi trebala izraditi projekat prijedloga o formiranju udruženja premijerligaša Bosne i Hercegovine, te bi do iduće sezone Bosna i Hercegovina mogla imati svoje udruženje premijerligaša.

Osim formiranja udruženja, bilo je riječi i o sponzorstvu Premijer lige. Kao što je poznato, tri mobilna operatera Bosne i Hercegovine zainteresovana su da budu generalni sponzori Premijer lige.

Predsjednik Komiteta za normalitzaciju Ivica Osim nedavno je tokom posjete Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno premijeru Nerminu Nikšiću, uspio dogovoriti oprost dugova koji bh. klubovi imaju prema većem bh. entitetu, a koji se uglavnom odnose na poreze. Vlada FBiH dala je načelno obećanje da će dugovi klubovima iz Federacije BiH biti oprošteni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.