Haos u hotelu u Antaliji: Trenera tjerali da pjeva himnu, pretukli Ruse u liftu i počeli opštu tuču

Sukob igrača klubova iz Ukrajine i Rusije

Haos u hotelu u Antaliji: Trenera tjerali da pjeva himnu, pretukli Ruse u liftu i počeli opštu tuču

E. Čaušević

Mnogi klubovi iz cijele Evrope zimske pripreme odluče provesti u Antaliji, a to se većinom odnosi na ekipe iz istočnog dijela Starog kontinenta. Većinom su to klubovi iz Rusije i Ukrajine, a zbog svega što se dešava između te dvije zemlje danas je došlo i do opšte tuče u jednom hotelu u Antaliji.

Antalija je glavno odredište za mnoge klubove među kojima su zadnjih godina i klubovi iz Bosne i Hercegovine, a tako je i ove zime. Pojedini bh. klubovi su glavni dio priprema odradili u Turskoj, a nedavno je FK Sarajevo produžio svoj boravak tamo.

Uslovi koje klubovi imaju su jako dobri i zbog dosta bolje klime mnogi od njih odlučuju da zimske pripreme upravo odrade u Antaliji.

Već godinama tamo se pripremaju mnogi klubovi iz Rusije i Ukrajine, a tako je i ove godine. No, mnogima je nevjerovatno da su u istom hotelu smještene ekipe iz ovih zemalja zbog svega što se dešava zadnjih godinu dana, odnosno rata Ukrajine i Rusije.

Nažalost, u hotelu "Royal Seginus" došlo je i do velikog skandala, a u centru pažnje bili dva kluba iz Rusije i Ukrajine.

Turski mediji objavili su da je došlo do opšte tuče u ovom hotelu između igrača ruskog Yaroslavl Shinnika i ukrajinskog Minaja, a navodno sukob su počeli pojedini članovi kluba iz Ukrajine.

Oglasi

The Baza Telegram objavio je da su pojedini članovi Minaja prišli treneru ruskog kluba i tražili od njega da pjeva himnu Ukrajine. On se uvrijedio zbog toga i pozvao ih je da izađu na ulicu i obračunaju se uz riječi: "Riješimo taj problem zauvijek".

Nakon toga došlo je do opšte tuče u koju su bili uključeni i uposlenici ovog hotela koji su pokušavali da smire situaciju. Nakon što se situacija smirila i činilo se da je sve riješeno ubrzo nakon toga došlo je do novog sukoba.

Naime, sve se dešavalo u jednom od liftova hotela kada su se u njemu zadesili igrači dva kluba, a članovi Minaja bili su u većem broju i pretukli su pojedine fudbalere Shinnika.

Oglasi

No, kada je lift stigao na prizemlje ispred su bili ostali igrači ruskog kluba koji su vidjeli šta se desilo i ponovo je došlo do opšte tuče igrača ova dva kluba.

Zaposlenici hotela pozvali su policiju i hitnu pomoć koja je ubrzo stigla i smirila situaciju. Također, nekoliko policajaca su dobili zadatak da konstatno borave u hotelu i prate situaciju kako ponovo ne bi došlo do tuče.

Na kraju je nekoliko igrača ruskog kluba prevezeno u bolnicu u Antaliji jer su zadobili povrede tokom tuče s igračima Minaja. Četvorica su dobili nešto ozbiljnije povrede i nije poznato koliko će zbog toga odsustvovati s terena.

Mnogima nije bilo jasno otkud igrači ruskog i ukrajinskog kluba u istom hotelu, ali kasnije su iz hotela objasnili da se to desilo zbog zemljotresa koji je prošle sedmice zadesio Tursku, te da su igrom slučaja ovi klubovi završili u istom hotelu.

Također, treba istaći da je Minaj u sklopu priprema odigrao i dvije utakmice s bh. klubovima, a to su Sarajevo i Velež.

Sarajevo je na startu priprema u Antaliji pobijedilo Minaj nakon preokreta sa 2:1, dok su Rođeni protiv ukrajinskog kluba slavili sa 3:1 nekoliko dana kasnije.

Top Komentari

Mel_Glupson
Ukrajinski nacisti
2 2
HBSC
Dosta vise i ovih Ukrajinaca kao da je samo kod njih rat,deri Putine
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi