Rusi se osvetili ukrajinskom Minaju jer su pretukli u liftu igrače ruskog Shinnika

Priznali da stoje iza napada

Rusi se osvetili ukrajinskom Minaju jer su pretukli u liftu igrače ruskog Shinnika

E. Čaušević

Prethodnih dana u jednom hotelu u Antaliji dešavao se pravi haos nakon što su se u nekoliko navrata potukli igrači ukrajinskog Minaja i ruskog Yaroslavl Shinnika jer su spletom okolnosti smješten u isti hotel. Iako su se strasti smirile u hotelu ovaj sukob nije završen jer su Rusi krenuli po osvetu.

Fudbalska javnost bila je u šoku jučer nakon što je objavljeno da je u hotelu "Royal Seginus" došlo do opšte tuče igrača dva kluba, a ubrzo nakon toga ispostavilo se da se radi o klubovima iz Ukrajine i Rusije.

Jasno je da vladaju ogromne tenzije između naroda iz tih država zbog svega što se dešava u prethodnih godinu dana i nakon invazije Rusije na Ukrajinu.

Naime, u hotelu je došlo do opšte tuče igrača Minaja i Yaroslavl Shinnika zbog čega je reagovala policija, a četvorica igrača ruskog kluba su u bolnici zbog zadobijenih povreda.

Sve je počelo kada su igrači Minaja navodno provocirali trenera Yaroslavl Shinnika jer su od njega tražili da pjeva himnu Ukrajine.

On je to odbio i pozvao ih je vani na fizički obračun, ali to je spriječeno. No, ubrzo su igrači Minaja pretukli nekoliko igrača Yaroslavl Shinnika u liftu, a potom je došlo i do opšte tuče u prizemlju zbog čega je reagovala policija.

Oglasi

Dvije patrole se sada nalaze u tom hotelu i kontrolišu situaciju kako ne bi došlo do novih nemira. Uskoro će sve biti završeno jer će ovi klubovi napustiti Antaliju zbog toga što ih očekuje nastavak sezone.

Međutim, iako je situacija u hotelu mirna i zadovoljavajuća čini se da se obračun Minaja i Yaroslavl Shinnika nastavio i na društvenim mrežama.

Ukrajinski mediji pišu da su ruski hakeri odlučili da se uključe u sve i iz osvete su još jučer "srušili" zvaničnu stranicu Minaja, te sve profile koje je ovaj klub imao na društvenim mrežama.

Stranica Minaja još uvijek je van funkcije, a klubu nije omogućeno ni da koristi profile na društvenim mrežama.

Iza svega se kriju hakeri iz Rusije koji su poručili da su sve to uradili iz osvete jer su igrači Minaja u liftu "kukavički" napali nekoliko igrača Yaroslavl Shinnika i pretukli ih, te im nanijeli ozbiljne povrede zbog koji su i dalje u bolnici.

Top Komentari

"Rusi se osvetili ukrajinskom Minaju jer su pretukli u liftu igrače ruskog Shinnika" Boze dragi da li je ovaj novinar bio pijan kad je napisao ovaj naslov. Dakle Rusi su pretukli Ruse da bi se osvetili ukrajinskom Minaju. Ha ha ha ha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi