Skandal u evropskom fudbalu: Predsjednik zabranio igračima da se vakcinišu

Dao je izjavu koja je izazvala "zemljotres"

Skandal u evropskom fudbalu: Predsjednik zabranio igračima da se vakcinišu

H. Zilić

Novi skandal u fudbalskoj Evropi u režiji kontroverznog Gigija Becalija.

Becali je predsjednik FCSB-a rumunjske ekipe koja je preuzela ime od bivše Steaue, a današnjom izjavom izazvao je "zemljotres".

Naime, Becali je jasno poručio da igrači koji su vakcinisani protiv koronavirusa neće moći da igraju za njegov klub.

Prvi čovjek rumunjskog kluba je i ranije izjavio da je protivnik vakcinacije protiv koronavirusa, a sada je otišao i korak dalje.

"Kada bih sad vidio vakcine, radije bih uzeo pištolj i pucao sebi u glavu. U mom klubu nema vakcinacije i igrači to moraju poštovati", izjavio je Becali danas i dodao:

"Vi mislite da sam ja lud, ali vakcinisani igrači lagano gube snagu, neki i svijest. Dosta njih se muči na treninzima i utakmicama."

O vakcinaciji u Rumuniji ne postoji studija koja podupire Becalijeve navode, pa će biti zanimljivo šta će se dešavati u narednom periodu.

Top Komentari

Koba84
Upravu 1000%,. Ljudi mene kosti bole a nemogu 100 metara pretrcat
5 9
Karlosicroberto
Svaka čast.
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi