Vlasnik velikana igra Football Manager u realnom životu: Napadača otjerao nakon tri utakmice
Foto - Twitter

Gigi Becali ispunio obećanje

Vlasnik velikana igra Football Manager u realnom životu: Napadača otjerao nakon tri utakmice

M. Šljivak

Rumunski velikan FCSB (Steaua Bukurešt) vjerovatno ima najkontroverznijeg vlasnika u svijetu fudbala.

Čuveni Gigi Becali donosi apsolutno sve odluke u klubu i zaista djeluje kao da igra Football Manager u stvarnom životu. Radi apsolutno šta želi. Miješa se u posao trenera i ima apsolutnu vlast nad klubom.

Becali je nedavno nakon ispadanja u 2. pretkolu Konferencijske lige od kazahstanskog Shakhtar Karagandyja najavio da će otpustiti dvojicu igrača koji su tek došli u klub.

"Vučur i Ondrašek su bivši. Dobit će otkaz", poručio je Becali nakon utakmice.

Na kraju je ceh platio samo češki napadač Zdenek Ondrašek. Njemu je uručen otkaz nakon samo tri odigrane utakmice, a Becali je treneru Dinu Todoranu poručio da od prve minute mora igrati hrvatski napadač Ivan Mamut.

Na kraju je Mamut napustio teren na poluvremenu. Nije pokazao previše i vidjet ćemo kako će se njegov nastup dopasti Becaliju.

Sa druge strane Stipe Vučur nije bio u protokolu za ovu utakmici i po svemu sudeći će i on uskoro postati bivši član rumunskog velikana.

FCSB je dobro otvorio novu sezonu u Rumuniji i nakon četiri odigrana kola imaju dvije pobjede i dva remija i ukupno osam osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi