Dudić: Ostaje žal što nismo pobijedili, ali Bože moj

Trener Veleža nakon meča protiv Borca

Dudić: Ostaje žal što nismo pobijedili, ali Bože moj

E. Čaušević

Fudbaleri Veleža večeras su u velikom derbiju na svom terenu remizirali protiv Borca sa 1:1 u okviru 28. kola Premijer lige BiH.

Velež je bio blizu pobjede u večerašnjoj utakmici nakon što je Brandao u 59. minuti utakmice pogodio za 1:0.

Domaći tim uspio je čuvati prednost i činilo se da će slaviti večeras, ali na kraju je Borac uspio u 89. minuti da dođe do gola.

Sudija je svirao penal nakon što je Moraitis završio na terenu poslije duela s Radovićem. Domaći su burno reagovali na ovu sudijsku odluku, ali ona se nije mijenjala.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Stojan Vranješ koji je uspio da pogodi za konačnih 1:1.

Nakon utakmice komentar za Arena Sport dao je i trener domaćeg tima Feđa Dudić.

"Ostajemo u gornjem dijelu. Sigurno da je žal za utakmicom jer smo vodili. Idemo od početka, Borac je ušao bolje u meč. Nisu stvari prilike, ali su bili bolji i aktivniji. Nismo bili na onom nivou i definitivno nam je falio Radovac u izgradnji napada", rekao je Dudić i dodao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kada smo uspostavili incijativu i početak drugog poluvremena kada smo ih limitirali došla je kao nagrada taj gol. Imali smo situacije da dođemo i do 2:0 morali smo to prije da završnimo. Nažalost dođe situacija koja dođe, Borac izjednači. Idemo dalje, borba do kraja. Ostaje žal što nismo pobijedili, ali Bože moj".

Borac je nakon ove utakmice ostao prvi i ima 54 boda jedan više od drugoplasiranog Sarajeva koje sutra igra protiv Željezničara. Također, i Velež je ostao treći i sada ima 52 boda.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Borac zasticen kao onaj bijeli medjed na koka kolinoj reklami- svaka tekma cim prigusti penal / preslo vise sve moguce mjere i granice
20 2
JJRamzes
Kad ne znas sta ces, sviraj penal hehe. Ima Boga, nece osvojiti ni kup ni ligu ako Bog da
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi