Feđa Dudić: Ne bježimo od uloge favorita, ali u našoj ligi nema lakih protivnika

Velež protiv Krupe

Feđa Dudić: Ne bježimo od uloge favorita, ali u našoj ligi nema lakih protivnika

E. Škorić

Trener Veleža Feđa Dudić smatra da je njegov tim favorit protiv Krupe, ali da će na terenu njegovi igrači morati da dokažu da su kvalitetniji.

Nakon poraza na Grbavici od 3:0, Rođeni su ostvarili bitnu pobjedu u gradskom derbiju protiv Zrinjskog, pa na Pecari uzeli bod iako su gubili s 2:0 i zato uz puno samopouzdanja dočekuju okršaj sa Krupom.

"U našoj ligi nema lakih protivnika. Mladost u jednoj utamici izgubi 6:0, pa odigra 2:2 sa Sarajevom. Kada se ekipa napne do zadnjih mogućnosti, svako svakoga može dobiti. Sigurno da i Krupa zbog nedavno pobjede ulazi pozitivnog raspoloženja u utakmicu, ali ne bježimo od toga da smo favoriti. Moramo to opravdati na terenu. Iako smo na Grbavici poraženi s 3:0, bilo je dobrih stvari. Ipak, nadam se da će sutra ko god istrčati ostaviti svoj maksimum i da ćemo obradovati naše navijače", kazao je Dudić za SportSport.ba, pa je dodao:

"Krupa je jedna disciplinovana ekipa koja, dobro se brane i svi su iza lopte. Dobri su u tranzaciji, ali dobro smo ih skautirali i analizirali i sigurno da ih spremno dočekujemo".

Jesu li četiri boda iz tri utakmice realan učinak?

"Uvijek može bolje. U svakoj utakmici težimo da pobijedimo, ali moramo biti zadovoljni s obzirom na protivnike. Žrijeb nas nije mazio, ali ni u jednom trenutku nisam kukao zbog toga. Šta je tu je, sa svima se mora igrati. Pokazali smo da se možemo nositi ravnopravno protiv ekipa iz samog vrha".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Cjelokupan osvrt na početak sezone?

"Ekipe se još traže. Željezničar je najviše pokazao sa te tri pobjede, Sarajevo može i mora bolje. Možda su im misli malo na evropsku utakmicu i ja im želim sreću, kao i svim drugim bh. predstavnicima. Moramo težiti i željeti da svi naši klubovi prolaze što dalje u Evropi. Što se tiče ostalih, Olimpik nije loše izgledao i nije možda zaslužio ta tri poraza. Ali otvara se još, čeka se, ali nakon šest kola možemo podvući neku realniju crtu", dodao je Dudić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BatonDezitijat
dudic i jagodic zakupili sportsport da se svaki dan pise o njima ogadili ste sport u BIH sa stalnim pisanjima.o Dudicu i Jagodicu ko da su Murinjo i Capello
2 6
tbra
Evo opet Reala iz Madrida
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti