Dudić nakon svih dešavanja otvorio dušu i sve objasnio: "Malo sam i ja uzeo predah od svega"

Press konferencija pred meč protiv Širokog

Dudić nakon svih dešavanja otvorio dušu i sve objasnio: "Malo sam i ja uzeo predah od svega"

E. Čaušević

Fudbaleri Veleža sutra igraju na svom terenu protiv Širokog Brijega meč 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sigurno je da je ekipi Rođenih itakako odgovarala reprezentativna pauza, te im je sada cilj da prekinu seriju od četiri meča bez pobjede.

Velež dočekuje ekipu Širokog koja s druge strane ima četiri meča bez poraza i jasno je da nas na stadionu Rođeni sutra od 18 sati očekuje dosta uzbuđenja.

Danas je održana i press konferencija mostarskog kluba, a prisutnim novinarima obratio se trener ove ekipe Feđa Dudić. Trener Veleža odlučio je prvo da se osvrne na dešavanja nakon poraza od Radnika u 15. kolu kada je podnio ostavku koja na kraju nije usvojena.

"Uzet ću mali uvod pošto je ovo moje prvo obraćenje nakon meča protiv Radnika. Malo sam i ja uzeo predah od svega i da se malo slegnu neke stvari. Prvo ću reći da smo odmah nakon te utakmice imali sastanke s Upravom i jednostavno vidio sam u ljudima da znaju da cijene i poštuju sve ovo što smo ja i ekipa zasad napravili i sutra ujutro smo se ponovo našli i zajednički odlučili da krenemo dalje. Zahvaljujem se na podršci, zahvaljujem se navijačima na brojnim porukama podrške i jedan od razloga zašto je donesena odluka u drugom smjeru je bila i ta".

"Momcima se zahvaljujem na meču u Tuzliu koji su odigrali jako dobro i vidi se da je sva ta priča došla do njihovih ušiju. Vidjeli smo jednu drugačiju ekipu nego u prethodnim mečevima. Nakon Tuzle ostao je žal za pobjedom jer primiti gol u 95. minuti nikada nije fino, ali eto Bože moj nadam se da će nam se to vratiti. Vraćam se ponovo na navijače jer je veliko bilo to doživjeti, ovdje je prolazilo dosta ljudi i trenera, ali ovaj put je drugačije i tada sam shvatio da su velike stvari urađene u prethodnom periodu. Neko me može voljeti ili ne voljeti, ali sigurno za ovo koliko sam ovdje mora cijeniti ovo što je napravljeno, a napravljeno je puno".

Oglasi

"Sigurno da Velež nakon rata igra najljepši fudbal, nakon 33 godina ostvaren plasman u Evropu, afirmisali smo mnoge igrače i neki su postali reprezentativci. Što mogu poručiiti jeste da dok sam još tu nastaviću predano da radim i možda sa još više motiva. Sigurno ću i dalje davati sve od sebe za ovaj klub".

Dudić se nakon toga osvrnuo i na sutrašnji meč protiv Širokog Brijega.

"Što se tiče utakmice sutra imamo ponovo malih zdravstvenih problema po pitanju mladih igrača. Dejanović je tek počeo individualno da trenira, Hajdarević je dobio crveni za juniore koji se nažalost prenosi ovdje. Džanković je dobio udarac u list i ima veliki hematom i probat ćemo bilo kako da ga osposobimo. Čestitam mu ovom prilikom za poluvrijeme koje je odigrao u Tuzli. Cvijanović ima tri žuta, a ostali su hvala Bogu svi na raspolaganju".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Široko Brijeg sigurno dosta kompaktniji i bolji u odnosu na naš prvi meč. Jači su za dva imena Mujana i Blagajića kojih tada nije bilo. Nema Jurilja i povrijeđenog Begića, ali sigurno da im je Mujan donio ogroman kvalitet prema naprijed. Drago mi je da je i kolega Ivanković dobio podršku što sam ja i govorio nakon te prve utakmice. Klub je stao iza njega i pokazao je da će u budućnosti dosta doga napraviti kao trener jer znam koliko je predan svom poslu. Čestitam mu na rezultatima, ali sutra želimo pobjedu i da prekinemo negativan niz.

"Momcima sam rekao da smo prošle sezone primili gol protiv Olimpika u 94. minuti, a nakon toga smo vezali tri pobjede. Nadam se da će i ovaj put biti neki okidač i da će se sreća vratiti na našu stranu koju nismo imali ove sezone. Nismo najbolje radili posao, ali nadam se da će sada krenuti".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fukaraslana
Idi ba u 1 ili 2 fed ligu gdje ti je mjesto
4 8
Medo-Brundo
Zar ovaj nije otisao?
6 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi