Petev šalje poziv(e) u Velež?

Sprema se spisak

Petev šalje poziv(e) u Velež?

A. Čaušević

Utakmica protiv Poljske neće biti posljednja u 2021. godini za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. 

Početkom novembra je potvrđeno da će popularni Zmajevi putovati preko bare na novi ogled sa SAD-om baš kao i prije skoro četiri godine.

Nova utakmica između dvije selekcije dogovorena je za 18. decembar na stadionu Dignity Health Sports Park u Los Angelesu.

Pošto se ne radi u FIFA-inom terminu već sada je jasno da selektor Ivaylo Petev neće računati na svoje najbolje igrače te da će biti poziva za igrače iz Premijer lige.

Prema nezvaničnim informacijama Petev bi dva poziva trebao poslati u mostarski Velež, a jedan od igrača koji će se naći na spisku je Haris Ovčina.

Ovčina je "eksplodirao" u 2021. godini te je postao jedan od boljih desnih bekova Premijer lige. Pružao je sjajne partije u evropskim utakmicama Veleža, u premijerligaškoj sezoni do sada ima gol i tri asistencije.

Haris Ovčina
Haris Ovčina FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

15 nastupa
10 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Sigurno je da Ovčina neće biti jedini igrač iz Premijer ligi koji će se naći na spisku. Za očekivati je da poziv dobije i Ajdin Nukić iz Tuzla Cityja koji je pozvan i za novembarski ciklus.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nema sumnje da će bugarski trener na klupi Zmajeva uputiti i nekoliko poziva na adresu drugog mostarskog kluba, Zrinjskog prije svih Josipu Ćorluci, pa će biti interesantno da li će konačno poziv dobiti i prvi strijelac lige Nemanja Bilbija.

Kako sada stvari stoje za očekivati je da pozivi iz Saveza stignu ranije zbog PCR testova i izrade vize koja je neophodna za ulazak u SAD kako se ne bi ponovila nezgodna situacija kao prilikoom putovanja u Kazahstan.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

delapenja
Ova trojica nabrojanih ovcina,corluka Niukic igraju na istoj poziciji,desnog bočnog,znaci cirkus se nastavlja
5 0
MaDaj
Glupo pitanje, ali, mi kao reprezentacija nemamo nikakvu uigranost. Dodajmo tome da ovi “mladi” koje pozivamo imaju i manje uigranosti.. zašto se periodi poput zimskog odmora kojeg bogami ima i previše u našoj ligi ne koriste kao “Reprezentacijski kamp” da se malo uigraju ovi mladji igrači i da se uoči bilo kakav talenat?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi